Nedbäddad i soffan med en förkylning är det svårt att hålla sig borta från TV:n. Avslutningen av supertuffa Tour de Ski – åtta tävlingar på tio dagar med en maffig avslutande klättring i en slalombacke – blev precis så rolig som den kunde bli. Charlotte Kalla klättrade ikapp veteranen Virpi Kuitunen och tog sig sedan lätt förbi på den sista kilometern och vann hela rasket. Det ska bli mycket kul att se denna unga skidtjej i framtida mästerskap och inte minst i OS. Bakom henne finns också unga Anna Hansson. På herrsidan ser det sämre ut.

Under helgen har det varit en hel del skidskytte också, en synnerligen fascinerande sport. Åka skidor och skjuta prick, vem kom på den idén? Få andra sporter bjuder dock på samma dramatik som skidskytte där även rutinerade världsstjärnor kan göra skjuta som krattor när det hettar till. För de svenska åkarna går det fortsatt tungt, men vad gör det när man får beskåda den tyska skönheten Magdalena Neuner, överlägsen i skidspåret och vacker som en sol.

Frauen mit Gewehr…!