Det är ett väldigt ståhej över Nuders ”avgång”. Jag kan faktiskt inte förstå det. Det är inte fråga om en ministeravgång. Nuder är inte finansminister, han är ekonomisk-politisk talesman för ett av tre oppositionspartier. Är det en så stor grej att en partiledare rumsterar om i sin närhet två och ett halvt år före ett riksdagsval? Låtsas medierna att det fortfarande är socialdemokraterna som sitter i regeringsställning? Det verkar nästan så. Att sedan fina fria SVT bjuder in f.d. partisekreteraren Stjernqvist samt talesmän för LO och s-tidningen Aktuellt i politiken för att diskutera avhoppet får väl betraktas som den statliga televisionens ofrivilliga humor…

Det sägs att det jublas både bland gräsrötter och etablerade socialdemokrater nu. Nuder har inte varit någon stor favorit i partiet, han har ansetts tråkig och färglös och Mona Sahlin tycker tydligen att han inte är tillräckligt engagerad för att vara partiets talesman i ekonomiska frågor. Må så vara. Men partiet kryllar inte direkt av färgstarka och karismatiska personer. Östros är dessutom direkt äcklig. Men inte heller det är någon stor nyhet.