Syndikalisternas eländiga beteende utanför restaurangen Lilla Karachi i Gamla stan fortsätter. Senaste incidenten rapporteras från ett antal MUF-are som åt lunch och vid en rökpaus fick utstå allehanda tillmälen från de rödsvarta glinen.

Vissa som försvarar att syndikalisterna skrikit ”borgarsvin”, ”borgarfittor” och ”äckel” menar tydligen att de gjorde det för att de blev ”provocerade”. Bara genom att äta lunch på en restaurang som SAC råkar befinna sig i en konflikt med, provocerar alltså MUF-arna de stackars syndikalisterna så mycket att de förlorar kontrollen över sin begränsade vokabulär. Det är samma fina ursäkter som brukar ges när vänsterextremister river skyltfönster och drabbar samman med polis. Då har de antingen blivit ”provocerade” eller visar bara sin ”frustration”. Förmodligen saknar de fritidsgård också.

Polisen borde ges rätt att köra bort dessa människor och låta Lilla Karachi vara i fred. Det är en skam att vi har en borgerlig regering som inte tar strid mot fackliga övergrepp på enskilda medborgare. Tvister ska inte lösas på gatan utan bakom skrivbord.