Alla frihetliga har nog stött på dem. De kallar sig demokrater men beter sig som vandaler. De är… vänsteraktivister. Personer som inte tror på yttrandefrihet utan mer än gärna saboterar andras demonstrationståg, klottrar och förstör. Ofta görs det förklätt till någon sorts antirasistisk kampmetod (ty alla som inte tillhör extremvänstern är förstås ”rasister”).

Den här gången är det CUF-stämman som har drabbats av inbrott och skadegörelse. Säkert inte helt oväntat eftersom deras stämma råkade hamna på första maj i år. Man blir ändå så trött. Och förbannad. Det verkar inte finnas någon ände för vänsteraktivisters intolerans mot människor med andra åsikter än de själva.

Nazisterna är åtminstone ärliga i sin retorik om att de inte tror på vare sig demokrati eller yttrandefrihet. När får vi se sådan ärlighet från vänsterhåll?