Vänstern förnekar sig aldrig. I morgon inleds Irakmötet i Infra City och som ett brev på posten när USA deltar i något, ska det demonstreras. Upp med flaggor och banderoller igen like it’s 1931. Demonstrationen går under den synnerligen fantasifulla parollen ”Condoleezza Rice go home!”.

Alla som går förbi Sergels torg lär få höra det vanliga. USA ut ur Irak (för då blir allt bra), länge leve alla motståndsmän som spränger människor till döds. Men räkna inte med att höra ett ord om några alternativ. Sådana kan vänstern aldrig presentera. Det är mycket enklare och roligare att bara vara emot saker. Dessutom kan fråga sig vad dessa människor hade tyckt om USA inte deltagit i denna Irakkonferens, med tanke på vilka som en gång startade kriget.

Ibland blir man så trött – och den här gången beror det faktiskt inte på sommarvärmen. Det får bli lite rödvin på det här…