Gamla partiledare går till storms mot regeringens hantering av FRA-lagen.

”Människors integritet hotas. Fri- och rättigheter inskränks. det är beklagligt att det inte finns starkare bromskrafter i en liberal regering.”
Maria Leissner, f.d. folkpartiledare

”Det är sällsynt tyst från de fyra partiledarna. Jag kan inte förstå att de tiger. De kan inte ignorera en opinionsstorm och bara sitta på åskådarläktaren.”
Alf Svensson, f.d. kd-ledare

”Politikerna ska inte tro att de kan komma undan. Det är rimligt att man prövar frågan igen, den var inte genomtänkt.”
Lennart Daléus, f.d. centerledare

”Frågan är mycket dåligt skött. Den här frågan är lämpad för folkomröstning.”
Olof Johansson, f.d. centerledare

Vad säger då dagens ledare för alliansens partier? Fredrik Reinfeldt hänvisar till Sten Tolgfors (som man kan chatta med på Expressen i dag klockan 15). Maud Olofsson har semester och ”inget mer att säga”. Jan Björklund är på semester och vill inte ge några kommentarer. Göran Hägglund är även han på semester. Det är så otroligt dåligt skött att det saknar motstycke.

Reinfeldt & c:o hoppas givetvis att folk ska tröttna under sommaren och att frågan ska ha hamnat i glömska lagom till omstarten i höst. Trycket kommer säkerligen också att lägga sig något under resten av sommaren eftersom inget mer kommer att hända innan hösten, men vi bär alla sedan ett ansvar att väcka den till liv när riksdagen öppnar igen. Då är semestern slut, Fredrik, Maud, Jan och Göran. Hoppas att ni har vilat ordentligt.