”Omvärlden förfasades när George Lucas 1999 återkom med den nya Star Wars-filmen Phantom Menace. Den briljante filmskaparen hade skapat fjantiga karaktärer och platta animationer utan någon vettig intrig som höll ihop dem. Men det värsta med Phantom Menace var inte filmen i sig, utan att den fick oss fans att omvärdera den gamla Star Wars-trilogin. Om Lucas gjorde en så dålig film så kanske han var usel hela tiden. Så vi såg om de gamla filmerna och hittade svagheterna redan där. Med FRA-lagen har alliansen gjort en Lucas. Lagen i sig är dålig, men än värre är att vi tvingas omvärdera de borgerliga partierna. Om de kan göra detta kanske de har varit dåliga hela tiden? Därför kommer denna fråga inte att då så som alliansen hoppas. Få kommer ihåg Phantom Menace, men bilden av George Lucas är förändrad för all framtid.”

Johan Norberg briljerar på Expressen Kultur. Det känns naturligt att lyfta in nedanstående klipp från den strålande brittiska serien Spaced, just apropå hur hårt somliga tog Phantom Menace. Se det som en liten parallell till hur hårt människor med principer har tagit alliansens FRA-lag.