Jag har egentligen inget emot public service som sådan. Det är rätt skönt att ha några alternativa kanaler som inte visar reklam. Det mesta som visas är jag inte intresserad av, men de dramasatsningar som SVT gör utklassar satsningarna från TV4. Serier som Tusenbröder och Graven ser vi inte i någon annan svensk kanal. Jag skulle gärna se mer av sådant och mindre av Så ska det låta.

Amerikanska reklamkanaler producerar bra serier, varför skulle inte svenska diton kunna göra det? kan man undra. Tja, faktum är att de inte gör det. Sverige är litet och mest intressant för TV3, Kanal 5 och TV4 är tydligen underhållningsprogram och serier – inte kvalitets-TV.

Därför tycker jag att SVT gott kan få fortsätta sitt public service-uppdrag. Men TV-avgiftssystemet måste bort. Att som Christina Jutterström förespråka att systemet snarare bör utvidgas till att omfatta alla via skattsedeln visar på hur gamla SVT-stofiler inte har insett hur förlegat avgiftssystemet är. SVT borde vara en utgiftspost i regeringens budget. Ta bort TV-avgiftssystemet!