John McCain har just stulit uppmärksamheten från Barack Obama och han har gjort det genom att utse 44-åriga Sarah Palin, en fembarnsmor som är guvernör i Alaska, till sin vicepresidentkandidat. Genialt!

Demokraterna är djupt splittrade, även om partiet utåt försöker att framstå som enat under Obama. Många besvikna Hillary-supporters kan enligt mätningar tänka sig att rösta på McCain. Sarah Palin vid McCains sida kan mycket väl få dem att göra just det. Hon kan dessutom locka osäkra kvinnor som velar mellan demokraterna och republikanerna. En ung vicepresident kan också göra att snacket om McCains höga ålder kommer på skam.

Jag har varit föga intresserad av det amerikanska presidentvalet hittills, ingen av kandidaterna lockar särskilt mycket. Även om Sarah Palin inte gör John McCain till en mycket bättre kandidat politiskt sett, har McCain i alla fall sett till att göra valet lite mer intressant. Man kan inte låta bli att undra vilka svordomar som väljs i Obama-lägret just nu…

Dick Erixon verkar också digga Sarah Palin.