Kommer hem från jobbet. Slår på TV:n. Det råkar bli TV4 och det första jag hör och ser är en fet brittisk kvinna som släpper sig när hon står och lagar mat. Vad tusan är detta? Kollar TV-bilagan. TV4 visar en brittisk dokumentär, Hjälp – jag kan inte sluta fisa. Jaha, det är så underhållningen ser ut på kvällarna nuförtiden. Räckte det inte med Idol?

I SVT ser det bättre ut. Förutom OS-sändningarna har de den senaste tiden haft den goda smaken att visa en ypperlig BBC-produktion från 2006, Den inre fienden (The State Within), (tidigare bloggat här). Sju täta, spännande och välproducerade avsnitt som fått mig att sitta på helspänn måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och sedan måndag och tisdag kväll igen. Mången välproducerad serie är det som har kommit från BBC, både drama och dokumentärt.

Serien finns för övrigt att köpa på DVD. Alla med smak för konspiratoriska politiska thrillers måste titta närmare på The State Within. Det var länge sedan jag såg något dylikt och det märks att det är brittiskt och inte amerikanskt. Det låter inte ens SMASH!!! när intrigerna avbryts av ett sällsynt knytnävsslagsmål.