Magnus Betnér intervjuades i DN:s På stan i dag och förklarade att han vill ha ”ett riktigt liberalt parti. Som tar frågorna om individens frihet, yttrandefrihet och religionsfrihet på allvar och som låter folk bestämma själva.” Han vill dessutom lägga ned alla myndigheter (eller i alla fall nästan) och tycker att staten ska ge tusan i att bestämma hur vi ska leva våra liv.

Nu har Betnér anmälts av en pastor från Vetlanda för att ha hädat Jesus i metodistkyrkan S:t Jakob i Göteborg. Det är lite underhållande. Snacka om att hälla bensin på brasan! Jag är ganska säker på att Magnus Betnér är helnöjd just nu.

Kolla in Betnér i I ditt ansikte på Kanal 5, måndagar 21:55 och fredagar klockan 23:50.

Ja, frågan är vem som ska avgöra vad som är hädelse och inte. Gud, förstås. Men vem är Gud, egentligen? Varanteatern gjorde ett försök att förklara…