Det är fortsatt nyliberal bloggdominans när de bästa politiska bloggarna ska utses. Henrik Alexandersson, som blev årets politiska bloggare i den årliga omröstning om Bloggen Bent anordnar, är även nominerad till Aftonbladets och Bloggportalens Stora Bloggpriset.

Nominerade är även Blogge Bloggelito, Oscar Swartz, Opassande och Carl Bildt. Frånsett utrikesministerns blogg tycker jag att det är ett mycket bra urval som har nominerats. Särskilt roligt är det förstås att Frihetsfrontens ordförandes blogg åter igen nomineras. Det ger en signal om att frihetliga idéer faktiskt når ut till människor i detta genomsossefierade land. Det är dessutom både roligt och viktigt att det är de frihetliga högerbloggarna och inte de bombkåta konservativa högerbloggarna som nominerats. Välmotiverade politiska analyser på frihetlig grund står högt i kurs.

Personligen tycker jag också att det är kul att Blogge ständigt hamnar bra till i sådana här omröstningar. Han bloggar om kontroversiella men principiellt viktiga frågor som sexköpslag, moralhysterisk barnporrlagstiftning och yttrandefrihetsfrågor och ger en balanserad bild av Kina. Han skiter fullständigt i vad människor tycker, äcklas av och upprörs över. Det visar att politisk korrekthet inte ger framgång i bloggosfären och att politisk ytlighet inte lönar sig – till skillnad från i partipolitiken. Och bitterheten bland vissa vänsterbloggare gör det hela ännu mer underhållande.