Det EU-heilande folkpartiet ska heila ännu mer. Inför Europaparlamentsvalet i sommar kommer ”liberalerna” att fokusera på EU-kryperi och argumentera för ett svenskt inträde i eurosamarbetet. Jan Björklund är tydlig:

”Något parti måste ta på sig att föra fram en positiv Europavision i Sverige. Folkpartiet gör det gärna, eftersom vi är övertygade om att det europeiska samarbetet är det viktigaste som hänt på vår kontinent under de senaste 100 åren.”

Att partiet samtidigt vill satsa på kärnkraften hjälper liksom inte. Det är svårt att se att det ligger någon stor framgångspotential i detta. Sverige är ett överlag EU-skeptiskt land och folkpartiet har inget som helst nytt att komma med i sitt EU-positiva budskap. Argumentet är fortfarande att EU är bra för att… det är bra. Och för fredens skull, förstås.

Var är den liberala kritiken mot EU? Sverige behöver mer liberal EU-kritik, inte mindre.