När jag tog bussen ned från Sundsvall efter nyår visade termometern 19 minusgrader. Busschauffören trodde att han var värst med sina – 20,3 men en dam längre bak bussen skrek, nästan av lite norrländsk stolthet, att hennes termometer minsann hade visat -28! Alltid finns det något att vara stolt över.

Fullt så kallt var det inte när jag klev av bussen i Stockholm. Men i dag fick vi ändå lida i 12- gradig kyla och med feber, huvudvärk och en accelererande förkylning är det extra trist att vistas utomhus. Var fan är Al Gore? Var är alla alarmistiska TV-inslag om den globala uppvärmningen? Borde inte våra svenska meteorologer stå och och skämmas just nu?

Ja, Al Gore har väl förmodligen fastnat i snömodden på väg till sin föreläsning på någon global uppvärmningskonferens. Vad meteorologerna gör vete fan. Försöker övertyga TV-tittarna om att det vi upplever just nu bara är en hägring, kanske.

Ovanstående video via Klimatbluffen