”I ett gråtrist politiskt klimat får extremister lätt uppmärksamhet.”

Gudrun Schyman vet inte hur rätt hon har – och att hon omedvetet pratar om sig själv.

Jag är inte det minsta orolig för Feministiskt initiativ i nästa års riksdagsval. Snacket om att de skulle stå för ”universella mänskliga rättigheter” är lätt att genomskåda. Det partiet vill, är att krypa människor in på skinnet i vardagen genom att bestämma vem som passar barnen hemma hos dig, lägga sig i ditt sexliv, fostra dina barn i feministisk anda i förskola och skola och genusmärka arbetslivet. Allt ska utgå från den rätta läran, det privata bli politiskt på riktigt. Och allt döljs under den neutrala etiketten ”jämställdhet”.

Fi är ett politisk extremistparti, ett vida större skämt än Sverigedemokraterna. De kommer att vara chanslösa i valet 2010. Men kampen mot vänsterfeminismen måste likväl fortsätta. Sveriges riksdag domineras redan i dag av partier som hyser vänsterfeministiska idéer, även Moderaterna har krupit till det feministiska korset. Att vända den trenden är verkligen en utmaning.