”Det tredje alternativet är att formulera en jämställdhetspolitik som utmanar radikalfeminismen. I sådana fall är ambitionen att låta jämställdheten komma ut ur genusgarderoben. Detta kan ske genom ett ifrågasättande av 50/50 som ett absolut villkor för jämställdhet till förmån för principen om lika möjligheter, ett avvisande av varje form av kvotering samtidigt som kunskap och meriter framhålls och genom en analys av kvinnors lägre löner där det individuella perspektivet ersatt genusglasögonen. För mig och KDU är alternativ tre det självklara alternativet.”

KDU:s Charlie Weimers går till attack mot den radikalfeminism som nu även Moderaterna har lagt till sitt program. Det största fånet på två ben inom den svenska borgerligheten, Per Schlingmann, skriver i dag tillsammans med den moderata radikalfeministen Hillevi Engström att Moderaterna ska inleda ”en av våra största frihetsreformer någonsin”: vandringen mot det radikalfeministiska samhället. Vägen har redan stakats ut av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet under drygt tio år. Nu tar Moderaterna entusiastiskt över stafettpinnen.

Samtidigt hävdar de moderata företrädarna att ”[v]år jämställdhetspolitik tar sin utgångspunkt i övertygelsen om att alla människor är unika med egna beslut att fatta”. Ändå vill de att politikerna ska diktera villkoren för barnpassning och bedriva ett klassiskt vänsterfeministiskt arbete med ”jämställdhetsrating” av arbetsgivare, åtgärder mot en könssegregerad arbetsmarknad och mycket annat som hör bättre hemma hos Feministiskt initiativ. Som jag har konstaterat tidigare, blåser det korsdrag på det moderata hjärnkontoret. Det finns ingen logik i partiets utspel. Moderaterna är kort sagt på väg att bli ett typiskt vänsterparti. Det är tragiskt det vi nu ser hända med det gamla borgerliga partiet.

Det är ju fasen att det ska behövas en konservativ ungdomspolitiker för att våga utmana vänsterfeminismen inom borgerligheten. Vore inte Kristdemokraterna ett så tossigt parti i övrigt, skulle jag bannemej kunna rösta på dem som en protest mot borgerlighetens vänsterfeministiska omsvängning.