Håller du med Beatrice Ask?

Ställningen just nu (54 622 röstande):
Ja, sexköpare ska hängas ut (44.6 %) Alternativ ALT1
Nej, det är fel väg att gå (55.4 %) Alternativ ALT2

Beatrice Ask vill hänga ut misstänkta sexköpare (märk väl) genom att skicka ut särskilt färglada brev till dem så att alla i familjen förstår vad personen i fråga misstänks för. Ask har i efterhand sagt att det där med en särskild färg på kuvertet kanske inte vara en så bra idé, men det duger inte. Hon är justitieminister i Sverige och har uppenbarligen ingen respekt för grundläggande rättsprinciper. Hon är således ett hot mot rättssäkerheten i landet och bör skickas ut med huvudet före. Eftersom vår statsminister är minst lika principlös han, kommer det inte att ske. Ask har just exemplifierat varför en liberal människa, eller vem som helst med något slags existerande rättsmedvetande, inte kan rösta på Alliansen i höstens val. Detta klargörande kanske vi ska tacka henne för, om det nu var någon som var på väg att glömma bort sig.

I bloggosfären har Asks utspel väckt stor uppmärksamhet och berättigad förvåning och vrede. Men bland alla andra där ute som nöjer sig med att rösta i webbomröstningar är åsikten en annan. Ovan ser ni resultatet av Aftonbladets webbomröstning i frågan om att hänga ut (misstänkta) sexköpare.

4 av 10 tycker att det är en bra idé. Jag föraktar er. Så innerligt. Och jag föraktar även er som tar er egen privatmoral på så stort allvar att ni vill tvinga mig och alla andra att leva i enlighet med den.