SVT:s Debatt är vanligtvis tämligen uselt. Seriösa debattörers ord dränks av tomtar och allsköns vänsterfolk (alltid någon göteborgsk arrrbeeetaaaree!). Men gårdagens program var faktiskt ett undantag. Det var riktigt underhållande. Delvis för att det handlade om ett av mina favoritämnen, nämligen den svenska synen på jämställdhet, delvis för att det satt flera riktigt vettiga människor i studion. Maria Abrahamsson var en av dem. Hon är helt strålande i jämställdhets- och feminismfrågor (hade du inte kandiderat för Moderaterna hade jag kunnat tänka mig att rösta på dig, Maria). Pär Ström gjorde flera instick och fick mycket bra sagt på kort tid (precis så ska den knappa tiden i Debatt användas).

Efter jämställdhetsddebatten vidtog en synnerligen underhållande diskussion om orsakerna bakom finanskrisen och statens roll i att bygga upp en ny finanskris. Givetvis fanns Johan Norberg på plats, men där fanns även SBAB:s chefekonom och finansmarknadsminister Mats Odell (ni får ursäkta, men jag kan inte låta bli att tycka om Odell). Det hela slutade i en diskussion om galna kor.

Se programmet här.