Ju närmare valet vi kommer, desto tydligare blir det att valet står mellan en sossig högerallians och – kompletta galningar.

Det har blivit tydligt i de rödgrönas utrikespolitiska överenskommelse som doftar hackspett (Olof Palme) och fullständig världsfrånvändhet. Kort sagt har de små partierna, och påhejande vänstersossar, uppenbarligen lyckats få mer moderata socialdemokrater att backa. Vi riskerar att få en Hugo Chavéz-inspirerad utrikespolitik om Mona Sahlin blir statsminister.

Det är också tydligt lokalt. Förutom att höja bensinskatten ytterligare vill de rödgröna i Stockholm skippa förbifarten, höja trängselskatterna, stänga av körfält på Essingeleden och införa en kommunal avgift på privata parkeringar. Det ska alltså bli riktigt jäkla dyrt och omständigt att äga bil i Stockholm – som om det inte redan vore det.

Sedan tidigare vet vi att det dessutom ska bli dyrare att bo. Och alla, även löntagare med normala inkomster, kommer att få höjd skatt.

Sådant här går de alltså till val på. Är alla rödgröna väljare pårökta?