Alliansen är sensationellt förbi oppositionen i Demoskops senaste mätning. Alliansbloggare jublar, nu är det match igen! Vänsterbloggare försöker tona ned resultaten i denna enda mätning. Och det finns skäl att göra det. Dels är det värt att påminna om att Demoskop var ett av de opinionsinstitut som hade störst avvikelse från det faktiska valresultatet inför EU-valet förra året. Dels är det just bara en mätning. Innan resultaten från denna mätning följs upp av andra som visar på samma tendens, finns anledning att inte övertolka dessa resultat eller ta detta som en tydlig opinionsvändning.

En enda mätning gör ingen sommar. Vad denna mätning däremot kan göra är att ge Alliansens valarbetare tron tillbaka. Det kan säkert också ge de något stukade alliansledarna lite mer självförtroende. Vilket kan vara nog så viktigt för den slutliga utgången av valet i höst.

Utgångspunkten inför höstens val är fortfarande en rödgrön seger. Skulle Alliansen lyckas bli omvald efter åratal av opinionsmässigt bottenkrälande är det bara att gratulera. För det krävs dock en hejdundrande valrörelse. Och den har vi inte sett något av än.