Miljöpartiets Peter Eriksson dementerar bestämt att partiet har några planer på att stödja Alliansen i händelse av att de borgerliga blir största block utan egen majoritet. Han håller fast vid den sahlinska utopin om ett mittensamarbete – en idé som redan har avfärdats med största möjliga tydlighet från borgerligt håll.

Eriksson säger vad han måste för att inte Sahlin fullständigt ska förlora ansiktet en dryg vecka före valet. Men det kan bli annat ljud i skällan efter valet om Alliansen blir största block utan egen majoritet. Då kommer partiet räkna tänkbara platser i en regering. Partiet har som bekant ändrat sig tidigare.

Det vore dock ytterst olyckligt om Miljöpartiet fick inflytande över borgerlig politik de kommande fyra åren. Det behövs mindre av politisk klåfingrighet och nya dumma regleringar. Inte mer.