På Berns hotell i Stockholm återfanns förutom minibarens vanliga sortiment även handbojor, olika sorters vibratorer, stayups, kondomer och erotiska noveller. Det väcker förstås uppmärksamhet eftersom hotellrum normalt bara ska erbjuda alkohol och biblar.

Polisen är särskilt missnöjd. Stormoralisten själv, Tom Eckerling, hävdar att Berns hotell försöker ”glorifiera” sexindustrin genom att tillhandahålla dessa tillbehör. Resonemanget är mycket märkligt men avslöjar lite av den sexmoralism som ofta finns i bakgrunden i polisens arbete mot prostitution: ”Går man in på en del av sajterna där det säljs sex ser man bland annat sådana här sexleksaker. Hotellet försöker glorifiera något som vi jobbar aktivt med att avglorifiera. Jag ser baksidan av sexindustrin hela tiden och den är bara smutsig, inte alls glamorös.”

Jag förstår ingenting. Sedan när är det endast i sex mot betalning-situationer som sextillbehör används? Kondomer använder väl för bövelen var och varannan människa. Vibratorer används sannolikt av fler än bara sexsäljare. Och hur passar erotiska noveller in i sexhandelsbranschen…?

Polisens antisexarbete handlar om att gripa människor som inte har gjort något ont mot någon annan utan endast haft sex med en annan vuxen människa enligt en frivillig överenskommelse. Frivilligt sex på fel sätt är brottsligt i det moraliskt högtstående landet Svea. Sexköpslagen får många bisarra konsekvenser. En sådan är den ladies night-föreställning som ledde till att polisen misstänkte nattklubben för hittepå-brottet ”porrbrott”. En annan konsekvens således att polisen på fullt allvar hävdar att kondomer och vibratorer på hotell ”glorifierar” sexhandel.

Jag är så urbota less på sexmoralismen i det här landet att jag snart packar min väska och ger upp. Lyckligtvis finns det gott om åsiktsfränder som kämpar på och håller hoppet om en förändring levande. Tillsammans kan vi kanske påverka till det bättre. Med början på nästa års Pridefestival.