Piratpartiets Rick Falkvinge kräver Beatrice Asks avgång efter uppgifterna från WikiLeaks om att amerikanska ambassaden förhandlat med det svenska justitiedepartementet om att lämna ut uppgifter om svenska medborgare. Riksdagen har inte fått veta någonting om detta informationsutbyte. Ask nekar till allt.

Ingenting förvånar mig längre. Regeringen Reinfeldt har gjort sig känd som fullständigt tondöv i rättssäkerhets- och integritetsfrågor. Mina tankar om den här regeringen är så låga i detta avseende att jag inte förväntar mig något annat än fortsatta övertramp.

Även från socialdemokratiskt och vänsterpartistiskt håll hörs nu röster om att detta måste redas ut och att Ask kan tvingas avgå. Nu återstår att se om även personer inom Alliansen vågar kritisera regeringen och kräva ett klargörande av vad som verkligen har hänt. Eller om de lägger sig platt och håller tyst.

Att detta reds ut och att regeringens förehavanden granskas är förstås väldigt viktigt. Men det vore också en välgärning för Sverige om dessa uppgifter leder till att vi äntligen slipper den avskyvärda justitieministern Beatrice Ask.

Så låt drevet gå!