När jag var aktiv MUF-are i Jämtland för en massa år sedan var Moderaterna huvudfienden för Centerpartiet. Centern regerade tryggt ihop med Socialdemokraterna i flera kommuner och en bekant i CUF beskrev vilka förfärliga högerspöken Moderaterna och MUF var.

I lokaltidningen Östersunds-Posten försvarades ivrigt allt från alkohol- och spelmonopol till höga skatter. Även här ägnades mycket energi åt att bekämpa ”högern”. Tidningen var centerpartistisk men drev snarast en socialdemokratisk linje (medan lokalkonkurrenten Länstidningen var socialdemokratisk men snarast var att betrakta som reaktionär).

Att företrädare för Centerpartiet i Jämtland nu går ut och öppet stöder en partiledarkandidat som har Ayn Rands Och världen skälvde som rekommenderad läsning på sin blogg känns därför lite chockartat.

Upplysningens tid har kommit även till Jämtland.