Det kan tycks löjligt att kritisera en politiker som åker flyg och taxi för över 220 000 kronor om året. Politiker ska ju resa och träffa väljare, ”människor i vardagen”. Men Vänsterpartiets Rossana Dinamarca, tillika partiledarkandidat, reser inte för att träffa väljare utan för att få vara med sina barn.

Är det en rättighet att vara riksdagsledamot och samtidigt småbarnsförälder? Nej. Vissa jobb lämpar sig sämre när man har små barn, så är det bara. Om nu jobbet tar för mycket tid från barnen (det gör det ju uppenbarligen, annars skulle Dinamarca inte behöva belasta skattebetalarna med flera hundra tusen kronor i flyg- och taxiresor varje år), kanske det är dags för henne att prioritera.

Det finns gott om föräldrar där ute som inte träffar sina barn så mycket som de skulle vilja. Som lastbilschaufförer som är borta på jobb långa perioder och ensamstående föräldrar som har dubbla jobb. Så ser verkligheten ut för vissa. Varför alla skattebetalare ska betala för att just Dinamarca ska få tillbringa extra mycket tid med sina barn kan man verkligen fråga sig.