Håkan Juholt kommer tillbaka från semestern och det tar bara några timmar innan han trampar i klaveret – igen. Det börjar bli svårt att undgå detta enkla faktum nu: Håkan Juholt är inkompetent. Han säger saker innan han hunnit tänka och hamnar ständigt i försvarsposition.

Juholt är emellertid inte den förste inkompetente politiske ledaren någonsin. Vi har sett gott om stendumma och fullständigt olämpliga ledare genom historien. Många av dem har dock lyckats dölja sina svagheter genom att omge sig med kunniga medhjälpare. Håkan Juholt behöver all hjälp han kan få. Någon borde skriva manus åt honom och be honom följa det till punkt och pricka. Hellre Ringholm än Juholt, liksom.

Men med tanke på de ständiga knivsticken bakifrån är det kanske så illa, att ingen vill ställa upp och hjälpa till längre.