Thomas Quick, numera Sture Bergwall, beviljas resning i ytterligare ett mål, mordet på Johan Asplund. Det är det fjärde av de åtta mål som Bergwall hoppas få resning och till slut frias i.

Johan Asplund försvann i Sundsvall 1980 och har aldrig återfunnits. Hans föräldrar mottog med lättnad Bergwalls påstående 2008 att han inte alls mördat Johan. De har nämligen aldrig trott på hans skuld. Det betyder dessvärre också att en mördare har fått gå fri.

Sedan tidigare har Bergwall friats från morden på Yenon Levi och Therese Johannesen och ett fall med två norska kvinnor ligger hos Svea hovrätt för granskning.

Jag tror att Sture Bergwall till slut kommer att beviljas resning och frias i samtliga åtta fall han dömts i tidigare. Det kommer att göra det tydligt att Sveriges största rättsskandal i modern tid har avslöjats. Hannes Råstam hade en avgörande roll i detta. Det är därför oerhört tråkigt att han inte får uppleva slutresultatet av sitt arbete.