# Juholt avgår. Håkan Juholt slogs länge, men lördagen den 21 januari valde han till slut att kasta in handduken. Han hade helt enkelt för mycket emot sig för att lyckas som S-ledare. Dels beror det förstås på honom själv – utan en grund av förtroende att stå på blev betydelsen av varje snedsteg större än vad det hade blivit för vilken som helst av riksdagens andra partiledare. Därtill ska läggas krypskyttet och knivsticken från de egna leden. Inte konstigt att det är så svårt att hitta någon som vill leda Socialdemokraterna.

# FRA-kritikerna får rätt – igen. En granskning som Statens inspektion för underrättelseverksamheten, Siun, har gjort visar på omfattande brister i FRA:s hantering av person- och integritetskänsliga uppgifter. Detta kommer inte som någon överraskning för alla som redan inför riksdagsomröstningen om lagstiftningen varnade för just detta – och för ändamålsglidningen. Nu vill allt fler myndigheter få tillgång till FRA:s signalspaning – och FRA kan alltså inte hantera materialet korrekt. Skäms, politiker! Skäms!

# Ny Quickresning. Thomas Quick, numera Sture Bergwall, fick resning i ännu ett mål, denna gång för mordet på Johan Asplund. Johans föräldrar har aldrig trott att Quick är mördaren. När han tog tillbaka sina erkännande i Hannes Råstams dokumentär var det en lättnad för dem. Tyvärr kommer den som är skyldig till att ha rövat bort Johan Asplund i Sundsvall 1980 aldrig att kunna dömas.