När vi kom hem drog jag på löparskorna och tog en runda i backarna. Första bilen jag mötte tutade och vinkade. Sedan en kvinna på cykel: ”Det där gör du bra, kom igen!” Några bilar till, varje förare vinkade, i en lutade passageraren sig ut och hejade på mig. […] Så här är det varje dag, hela tiden.

Roland Poirier Martinsson – konservativ, troende och USA-frälst – skriver en kolumn om livet som nyinflyttad till ett hus i Texas och försöker med sina upplevelser dra slutsatser om civilsamhället i stort. 

Texas låter ju pysmysigt, om vi får tro Poirier Martinsson. Särskilt med folk som hejar så mycket när man tar en löprunda. Det är gemenskap det. 

Fullt lika mycket gemenskap råder inte på andra områden i delstaten. De senaste 30 åren har 482 människor avrättats i Texas. Ibland blir det även fel person som får plikta med livet. 

Men så länge folk är glada när du flyttar dit är allt frid och fröjd.