Kvinnor som vaxar sig och rakar ben och armhålor är en trend som retar många. Kritikerna anser att hårigt är ”naturligt” och således ska bevaras. Bara för att. 

Jag har aldrig riktigt förstått det argumentet. Pruppar och fisar är också naturliga. Men få skulle säga att de är särskilt attraktiva. Renrakat är snyggt, attraktivt och fräscht, helt enkelt. Det gäller såväl bringor som intimare delar. 

Enligt en undersökning med 1 048 svenska kvinnor och män föredrar 7 av 10 rakat kön framför orakat. Undersökningen visar också att det inte bara är kvinnor som rakar sina intima delar. 75 procent av män under 35 år rakar sig mellan benen. 

Nu är undersökningen visserligen beställd av Philips, som kallar renrakningen för ”en folkrörelse”, men även om siffrorna måhända inte stämmer över hela befolkningen tror jag att tendensen med alltfler män som väljer att raka bort sina buskar stämmer. 

Själv väljer jag renrakat framför hårigt sju dagar i veckan. Men det är förstås upp till var och en vad de gillar. Det har inget att göra med vad som är ”naturligt” och inte.