Pengasnurren på Tillväxtverket har fört det goda med sig att politiker nu pratar om att ändra de privilegierades villkor.

Dels förs nu frågan om generaldirektörers förmåner upp på agendan. Det är ett välkänt faktum att personer inom den politiska sfären aldrig får sparken utan endast omplaceras när de misskött sitt jobb. Följdriktigt får Christina Lugnet, avsatt GD för Tillväxtverket, behålla både fri lägenhet i Stockholm och månadslönen på 91 000 kronor. Hon har skrivit ett avtal med staten som går ut först 2015 och kan därför inte få kicken i reell mening.

Till dem som reagerat för centerpartisten Anders W Jonsson. Han hoppas att den pågående utredningen om riksdagsledamöternas generösa villkor ska kunna bli vägledande för all offentlig verksamhet. Förutsatt att den kommer fram till att några ändringar ska ske, vill säga.

En riksdagsledamot som suttit i tre mandatperioder, 12 år, och under eller före sista året passerat 50 får riksdagspension livet ut. Kan den slapphänta hanteringen av skattepengar på Tillväxtverket bidra till en diskussion även om riksdagsledamöternas inkomstgaranti är det bara att välkomna. En förändring behöver ske.

Tidigare bloggat i ämnet:
Frälset