Som om inte krisen för Centerpartiet var illa nog i sig rasar svenska folkets förtroende för Annie Lööf till följd av hanteringen av pengarullningen på departementet, enligt Demoskop.

Det finns gott om ministrar som svenskarna har lågt förtroende för, eller rent av inte vet vilka de är. Problemet för Lööf är förstås att hon inte bara är näringsminister utan också centerledare. Hennes parti dras oundvikligen med när svenskarna vänder henne ryggen.

Annie Lööf skulle vara den där nya friska kraften efter tio år med Maud Olofsson (som var väldigt illa omtyckt av rödgröna väljare men vann stort gillande hos allmänborgerligt sinnade). Lööf fick emellertid aldrig någon smekmånad med stigande opinionssiffror och arbetsro. Hon kastades direkt in i regeringsarbetet som näringsminister och har haft svårt att nå ut som partiledare.

Just nu är det svårt att se hur hon ska lyckas vända opinionen. Centerpartiet levde farligt innan Lööf tog över. Det lever ännu farligare nu.