Så slog vintern till igen. Och precis som varje år har det blivit kaos i trafiken. Snörörjningen hinner inte med. Bilar blir stående eller tar sig inte fram. Och kollektivtrafiken kollapsar.

Själv gick jag till jobbet i dag. Tunnelbanan är opålitlig. Gröna linjen står still. Pendeltågstrafiken likaså. En snabb titt på SL.se visar att i stort sett ingenting fungerar.

Varför måste det vara så här varje år? I flera dagar har vi vetat hur mycket snö som väntade natten mot onsdag. Om det är en resursfråga kanske Stockholms stad borde satsa några extra miljoner på snöröjning. Det finns gott om säsongsarbetare som mer än gärna jobbar övertid.

Härom kvällen blev vi varse hur sårbart samhället är när strömmen går. Över 80 000 Fortumkunder, mig själv inkluderad, blev strömlösa. Tyvärr är det moderna samhället lika sårbart för snöfall. Och det är inte ens kallt.