Det är bara två dagar sedan Nyamko Sabuni fick en DN Debatt-artikel om lagstiftad kvinnlig representation i företagens ledningsgrupper publicerad. I dag meddelade hon sin sedan länge planerade avgång. Var det månne detta lagförslag hon ville ha som sitt politiska testamente?

Ny jämställdhetsminister blir Maria Arnholm. Jag vet inte mycket om henne, men vänsterbloggares positiva reaktioner gör mig lite orolig. Arnholm vill prioritera kampen mot löneskillnaden mellan män och kvinnor och till skillnad från Sabuni kallar hon sig feminist. Och är givetvis så politiskt korrekt som  en ny minister förväntas vara.

Frågan är hur regeringens jämställdhetspolitik påverkas av valet av ny minister. Vad kommer att skilja henne från en presumtiv socialdemokratisk jämställdhetsminister? Ganska lite, är en inte alltför vild gissning.