Svensk feminism har sedan länge diskvalificerat sig som en trovärdig kraft för jämställdhet. Men det är inte bara uttalade feminister som tar enögt parti för kvinnor i könskampens namn. Det gör även myndigheter och kommissioner.

Tiden är nämligen aldrig fel för nya galna upptåg. Digitaliseringskommissionen har lagt ett förslag till regeringen om att kvinnor som läser en IT-utbildning på universitet ska få sina studieskulder avskrivna efter examen. Dessutom ska bidragsdelen nollställas för att möjliggöra för den kvinnliga studenten att läsa en annan utbildning om hon skulle ångra sig.

Syftet är förstås att få fler kvinnor att läsa på dessa utbildningar, som i dag är mansdominerade. Men det spelar faktiskt ingen roll om syftet är förment ”gott”. Det är ren och skär diskriminering att låta kvinnor studera avgiftsfritt medan män på samma utbildning får betala för sig genom studielån. Och det går förstås att fråga sig varför ingen har lagt förslag om att skriva av mäns studieskulder om de studerar på kvinnodominerade utbildningar, som vård- och omsorgsutbildningarna.

Det är inte bara förslaget i sig som bör uppmärksammas för sin dumhet utan även hur DN i dag rapporterar om det. Den politiskt korrekta borgens tidning ställer nämligen inte en enda kritisk fråga till Digitaliseringskommissionen.

Så här går det till när extrema idéer och förslag görs till vardagsmat i svenska medier. DN hade haft världens chans här att uppmärksamma idiotin i ett könsdiskriminerande förslag (som förmodligen skulle hamna hos Diskrimineringsombudsmannen) och få igång en diskussion om det sjuka i könsbaserad särlagstiftning. I ställer väljer tidningen, förutsägbart nog, att blunda.

Snart ska IT-minister Mehmet Kaplan titta på förslaget. Det gör mig inte ett dugg tryggare.

Läs även:
Fnordspotting