I dag utvidgar jag resonemanget från bloggposten om asylinvandringens konsekvenser i socialtjänsten i en text hos Dagens samhälle.

Den som inte begriper att en kvarts miljon asylsökande på två år påverkar sjukvård, socialtjänst och skolor i grunden är dömd att göra om samma misstag en gång till. Det är därför viktigt att titta på vad som händer på golvet ute i kommunerna.

      Om vi får en öppen och ärlig diskussion om vilka de praktiska konsekvenserna av rådande politik är och lyckas skapa en insikt om att politik faktiskt handlar om att prioritera, har vi kommit en bit på vägen. Då kan vi satsa på att trygga grunden och laga taket innan vi installerar en utomhuspool.

Läs om hur grupp ställs mot grupp.

Uppdatering: Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) har skrivit en replik där mina påståenden tillbakavisas på miljöpartistiskt manér. Här är min slutreplik.