RFSU ger ut en liten bok som ska handleda lärarna i samtalet med högstadie- och gymnasieeleverna om sex och porr. Det låter ju bra. Alla minns vi väl hur generade lärare försökte sjunka genom golvet så fort ämnet på schemat var sexualupplysning. Problemet är att RFSU förmodligen inte vill förmedla någon bild av porr som harmlös och ofarlig utan tvärtom som ett problem. Det är väldigt lätt att föreställa sig att det bli infallsvinkeln för lärarna också.

Katarina Bolling jobbar på Värmdö gymnasium och säger till DN att hon inte tycker att det är så svårt att prata om sex. Men hon visar naturligtvis inga porrbilder eller porrfilmer på lektionerna ”eftersom hon inte själv skulle känna sig bekväm med det”. Hon tror också att vissa elever skulle bli upprörda. På den nivån är det, tyvärr. Fortfarande. Är det inte förbluffande att nakenhet fortfarande är mer tabu än död och förintelse?

[DN]