På första april ska man som bekant luras. De senaste åren har aprilskämten blivit lite snällare. Människor kan ta illa upp om skämten är för grova.

Själv började jag i morse skriva på en bloggpost om att jag nu efter moget övervägande, och flera genomtittningar av Johanna Jönssons YouTube-klipp, beslutat mig för att gå med i Centerpartiet. Men det visade sig att jag fick svårt att inta frukosten så jag beslöt att omprioritera. En arbetande man behöver sin frukost.

Dagens bästa aprilskämt, för att det fångar både en kritik mot restriktioner på internet och dagens lättkränkthet, är Bahnhofs om att införa ett könsuppdelat och triggersäkrat internet:

Vi trigger-säkrar nu internet för ökad trygghet online. Funktionen aktiveras med hjälp av personnumret. Den som inte anger personnummer eller inte har ett godkänt personnummer kommer att stängas ute helt från nätet då vi inte kan garantera att filtret fungerar som det är tänkt, säger Jon Karlung, vd på internetoperatören Bahnhof.

Ett annat aprilskämt är att Ludwig von Mises-institutet välkomnar Henrik Arnstad som ny medarbetare. Och DN:s om folkets starka förtroende för public service och just DN, publicerad i dagens papperstidning, är inte heller så tokig.