Det har framkommit att begravningsbyråerna håller fantasipriser. Ingen nyhet för den som behövt beställa kista, gravsten och ordna en begravning. Som orsak anges bristen på konkurrens. Saken är väl den, att det råder en tyst överenskommelse i branschen om att hålla vissa priser. Kunderna har ju inte så mycket till val ändå – det är svårt att hoppa över begravningsbyrån i processen. Jag drar mig till minnes den nyhet som rapporterades från Polen för okänt antal år sedan, där sjukhus och begravningsbyrå samarbetade för att begravningsbyråns ägare inte skulle bli utan jobb!

Men det är inte bara begravningsbranschen som lider av onödigt höga priser. Ta en titt på optikernas priser för linser och vanlig linsvätska. Eller vanliga rakblad, för den delen. Att skinna folk på produkter som vi behöver dagligen är genialt. Jag är faktiskt lite avundsjuk på den som kom på idén att sälja vanligt vatten på flaska.