Kvällens Agenda handlade bland annat om amerikansk medias okritiska hyllningar av Barack Obama – både före och efter valet av honom som president. ”Fullständigt skandalöst”, tyckte frilansjournalisten Elisabet Höglund om att medier som CBS sågs dansa ikapp med Obama-anhängare på Barack Obamas valmöten.

Dessutom innehöll programmet ett minst sagt uppfriskande inslag om klimatalarmismen. Jag fick nästan gnugga mina ögon när personer som Lars Bern tilläts komma till tals och uttala en åsikt utan att klippas sönder eller hånas.

Elisabet Höglund menar att det har varit ”väldigt lågt i tak” i den svenska klimatdebatten (inklusive SVT) och det var med den frågan hängande i luften som debatten mellan henne och Pontus Schultz från Veckans Affärer (som menar att ”vi måste gå vidare” och inte hålla på och debattera hela tiden) satte igång. Programmet, i vilket även en föredömligt sansad generaldirektör för Migrationsverket uttalade sig om det uppmärksammande utvisningsärendet Lollo, går att se på SVT:s sajt.

Anna Hedenmos avslutning på klimatdebatten satt för övrigt fint:
”Vi här på Agenda har också blivit kontaktade och uppmanade att inte ha den här debatten över huvud taget. Och det kom från den sidan som menar att människan ligger bakom hela den globala uppvärmningen…”