Enligt en undersökning gjord av SCB tänker knappt hälften av de tillfrågade väljarna rösta i EU-valet den 7 juni. Det lär sannolikt inte bli så många som röstar när det väl blir dags.

Nästan fyra av tio, 38 procent, vet inte på vilket parti de tänker rösta. Junilistan, som kammade hem över 15 procent i förra valet, ser ut att vara chanslöst denna gång. Bara en procent av de tillfrågade säger att de tänker rösta på junilistan. Frågan är var alla EU-skeptiker som röstade orange förra gången tänker lägga sina röster denna gång. Kanske stannar de hemma i protest. Att socialdemokraterna toppar sin lista med en EU-skeptiker kan dock locka en och annan EU-skeptisk sosse att rösta rött.

Ointresset för EU-valet är talande och välförtjänt för ett alltmer verklighetsfrämmande politikerfrälse där såväl höger- som vänsterpolitiker skrubbar varandras ryggar.

Välj det enda rimliga alternativet den 7 juni: soffan.