Filmvärlden har en rad galor världen över där priser delas ut till förnämliga prestationer framför och bakom kameran. Störst är förstås Oscarsgalan. Vi har Nobelpriset, Stora Journalistpriset, Jerringpriset och massor av andra priser för människor som anses ha gjort något bra. Och från och med i år har vi även Stora Bloggpriset, som delades ut i början av februari. Allt för människor som gillas av andra människor.

Filmvärlden har emellertid något som inte finns någon annanstans: värsta insatsen-priset, det så kallade Golden Raspberry eller bara Razzie Awards som ges till de filmer och skådespelare som anses ha gjort allra sämst ifrån sig under året som gått (nominerade för sämsta skådespelarinsatser under 2008 är bland andra Al Pacino, Tom Cruise, Mark Wahlberg och Eddie Murphy).

Det är ett pris som ytterst sällan tas emot av ”vinnarna”. Men roligt är det. Borde inte bloggosfären, som nu vuxit och mognat tillräckligt för att ha en egen prisgala, också ha ett eget värsta bloggen-pris? Inte sämsta bloggen-pris, för sådana finns det alldeles för många av. Det räcker att sakna svenskkunskaper eller inte uppdatera bloggen mer än tre gånger per år. Nej, en blogg som du bara rent ut sagt hatar eller ogillar på grund av vad som står där. Den som retar gallfeber på dig. Den skulle kunna få Värsta Bloggen-priset. Det skulle vara en rolig avslutningskategori på nästa års bloggala.

När får vi en bloggmotsvarighet?