Ja, vi blev blåsta.

FRA 2.0-kompromissen var inte bra, men det gick nog inte att gå längre. Tyckte många. Nu visar det sig att regeringen, precis som många har misstänkt, kissar alla kritiker som slutligen accepterade kompromissen i ansiktet. Under ledning av den förre Säpochefen Anders Eriksson förbereds nu ett förslag som innebär att även Säpo ska få använda sig av FRA:s avlyssning. Säpo var inte nöjda med FRA 2.0-uppgörelsen och får nu alltså sin vilja igenom. Signalspaning ska få bedrivas även mot svenska medborgare (trots att det under hela FRA-debatten tydligt betonades att FRA-lagen bara gällde utrikes förhållanden och inte inhemska sådana).

Utredningsförslaget ska lämnas till regeringen i juni, alltså ungefär ett år efter den omdiskuterade omröstningen i riksdagen när svenska folkets integritet såldes ut. Tja, man kan ju inte anklaga regeringen för att vara konflikträdd efter det här. Den måste inse konsekvenserna.

Dags för nya demonstrationer? You betcha!

Mer finns att läsa här och här.