Jag har aldrig röstat på Kristdemokraterna. Jag kommer heller aldrig att göra det. Men jag är likafullt glad att Alf Svensson kommer att sitta i Europaparlamentet.

Den gamle KD-ledaren kryssade sig förbi förstanamnet Ella Bohlin med buller och bång. Svensson var placerad på nionde plats, troligen för att locka lite extra röster till partiet som sådant. Men det var aldrig tanken att han skulle slå ut ”framtidsnamnet” Ella Bohlin.

Bohlin står för allt jag föraktar hos Kristdemokraterna: sexofobi, förbudsmentalitet och statens klapp på medborgarnas huvuden samt klimatalarmism. All skit på en gång, typ. Hennes hjärtefrågor var att minska införselkvoterna för alkohol, propagera för Wijkmansk klimatalarmism i Bryssel samt påtvinga övriga EU den misslyckade svenska sexköpslagen. Nu slipper vi åtminstone reta upp oss på detta vanvett framöver. Det sitter nog med dårar i parlamentet ändå. Alf Svensson må vara kristdemokrat, med allt vad det innebär, men han har åtminstone inte haft någon hög svansföring i dessa frågor. Svenssons intresse handlar mer om traditionella EU-frågor och unionens framtid, vilket känns lite mer ofarligt.

Inkryssandet av Alf Svensson och Anna Maria Corazza Bildt visar att även i detta val, precis som förra gången, var det möjligt för väljarna att ha en egen uppfattning och inte slaviskt följa partiernas listor. Samtidigt ska påpekas att det rör sig om två ynka namn som kryssar sig förbi och in i parlamentet. Överlag har partiledningarna fått precis som de har velat. Extra lär det svida för KD, som ville ha in en ung person men får en föredetting. Partiet har tidigare spottat på sina egna väljare genom att vägra Lennart Sacrédeus tillträde på EU-valslistan. På sätt och viss fick partiet nu sitt rättmätiga straff… Och vi slipper Ella Bohlin i parlamentet. Hon, som har ”gråtit och varit skitarg”, ska nu ta en ”time out”, vilket inte betyder så mycket eftersom det ändå är semestertider.