Sisådär två år efter att Alex Limonovic startade sin blogg uppmärksammas den i både kvälls- och dagspress. Alex är pedofil och bloggar om sin vardag på ett dagis. Huruvida det är sant eller ej går förstås inte att veta. Men det är egentligen fascinerande att bloggen har kunnat finnas så länge utan att det blivit känt i media.

Om vi förutsätter att det är sant, går det förstås att ha invändningar. Men om du går igenom bloggen ser du att detta inte är person som frossar i övergreppsfantasier, förordar sex med barn eller ägnar tid åt att recensera barnporr. Han har faktiskt rapporterat barnporr till Rikspolisstyrelsen. För media spelar det förstås ingen roll eftersom rubriken ”Pedofil bloggar om sitt liv som dagisanställd” är för bra för att avstå från.

”Är det möjligt att ni har anställt en pedofil?” undrar Aftonbladet. Biträdande stadsdirektör Carina Lundberg svarar: ”Det ska ju inte vara det. Vi har kontroller och strikta regler när vi anställer våra medarbetare. Bland annat begär vi utdrag ur polisregistret.”

Så alla med pedofil läggning har alltså gjort sig skyldiga till brott och dömts för det? Är det så vi ska tolka det? Nog för att folk är korttänkta och inskränkta i sådana här frågor, men någon gräns får det väl finnas för hur dum i huvudet man kan vara. Pedofiler är inte våldtäktsmän, pedofiler är personer som har en sexuell attraktion till förpubertala barn. De kan emellertid, precis som hetero-, homo- eller transsexuella, begå sexuella övergrepp. Men det är inte olagligt att vara pedofil. Och att påstå att alla som har pedofil läggning skulle begå övergrepp bara för att de kan, är lika fånigt som att som heterosexuell man gå omkring och vara orolig för att bli våldtagen av en bög.