Handels ordförande Lars-Anders Häggström går till storms mot att Fredrik Reinfeldt hävdar att ett femte jobbskatteavdrag kan bli aktuellt under 2012. Det rör sig om några hundralappar extra i plånboken per månad, värdefulla kronor för Handels medlemmar. Men eftersom det inte är facket som har förhandlat fram dessa kronor slår ordföranden bakut.

Häggström anser att några extra hundralappar i plånboken varje månad ”sliter sönder samhället”. Det är ett uttalande som visar på ett stort förakt för vanligt folks situation. Regeringen sänker visserligen främst skatten för att det anses gynna sysselsättningen. Men att sänka skatten är något rent principiellt mycket bra. Att låta människor få behålla mer av de pengar de själva arbetat ihop är alltid rätt, oavsett orsak.

Det är en ren skam att en Handelsordförande kan missunna vanligt folk de pengar de själva arbetat ihop.