De två poliser som åtalades för ofredande, egenmäktigt förfarande och olaga tvång alternativt tjänstefel för att ha trakasserat vänsteraktivisten Jesper Nilsson och hotat med att ta in honom för drogtestning frias av tingsrätten.

När ord står mot ord går rätten i princip alltid på polisens version. Men denna gång fanns för en gångs skull filmbevis över händelsen. Ändå friar tingsrätten med motiveringen att filmklippet inte visar allt som sägs och att ord står mot ord. Det skulle indikera att det är i princip hopplöst att få en polis fälld för övergrepp mot en enskild medborgare.

Detta är riktigt illa. Men tyvärr inte särskilt förvånande. Ändå hade jag någonstans trott att filmbevis denna gång kanske skulle få rätten på andra tankar. Det går förstås också att fråga sig om Polisen själv vill ha sådana här poliser i sin kår. Som kollega skulle jag skämmas.