Att det är svårt att bevisa sexköp är naturligt. Polisen måste vanligtvis komma på säljaren och köparen mitt i akten för att kunna bevisa ”brottet” (undantag finns förstås, vissa kan dömas för sexköp bara för att ha umgåtts med sexsäljare).

Polisen i Karlskrona är dock lite full i fan. När de såg en man försvinna in hos en sexsäljande kvinna lyssnade de genom väggen. Stönen de hörde tolkades som att en sexakt pågick (hur polisen kunde veta att mannen betalade för sexet framgår inte). Mannen greps således när han kom ut.

Det måste kännas skönt att som polis på detta sätt prioritera den grövsta brottsligheten i samhället. Sällan har väl Governor Andys Bulleribock känts så angelägen:

Farbror polisen i ditt sovrum står
Håller koll på när du kommer och går
Säger – lilla vän vi bryr oss hur du mår
Men av din frihet och privatliv
Finns inte ett spår