Det var som fan. Ett bortalag vinner sällan en match 7 i Stanley Cup. Vancouver skulle just nu ha firat klubbens första Stanley Cup-titel någonsin och Kanadas första sedan 1993. Men det blev inte så. I stället vann Boston med 4-0 och tog hem sin första titel sedan 1972. Inte alls orättvist, givet att de fyra segrarna i finalen alla var utklassningar (8-1, 4-0, 5-2 och 4-0). Nu kan äldsten Mark Recchi, 43, inkassera sin tredje titel och lägga skridskorna på hyllan.

I Kanada är hockey allt. Att besvikelsen skulle bli stor när bröderna Sedins Vancouver skämde ut sig i en avgörande finalmatch på hemmais var givet. Men besvikelsen rann över och resulterade i plundrade butiker och utbrända bilar på gatorna. Rena upploppen. Det ser nästan ut som ett EU-toppmöte. Som sagt, i Kanada är hockey viktigt.