Visst kan jag tycka att det är fel att skattesubventionera enskilda branscher. Varför ska andra människor med sina skattepengar göra det billigare för dig att städa vardagsrummet? Obegripligt. Ett argument för reformen är att den betalar sig själv genom att skapa jobb och att därmed öka skatteintäkterna. I bästa fall går således reformen jämnt upp samtidigt som den underlättar för människor att få ihop det berömda livspusslet och skapar arbeten.

Personer på vänsterkanten har hånfullt kallat städjobb för ”pigjobb”. De försöker måla bilden av den gamla överklassen som utnyttjar fattiga personer utan bättre alternativ i livet. Tänk städköpslag. Kommunisten Åsa Linderborg gillar förstås inte avdraget för hushållsnära tjänster. Om hon hade haft ett rimligt argument, som det tveksamma i att staten ska subventionera vissa branscher, hade jag kunnat köpa hennes invändningar. Men nej, hon lägger förstås ett klass- och maktperspektiv på det hela. Vilket bara blir tröttsamt.

Vem städar hos din städerska? undrar Linderborg syrligt till Johanna Koljonen. Ja, vem målar hos din målare? Vem plåstrar om din sjuksyrra? Vem lagar skomakarens skor? Åsa Linderborg, vem fan bryr sig?